Zo smrti mladíka pri bare je obvinený 17 ročný Prešovčan. Výskyt falzifikátu 100 eurovej bankovky v Medzilaborciach. Roztržka na základnej škole

09.03.2013 Celý región

Zo smrti mladíka pri bare je obvinený 17 ročný Prešovčan:
Prešovský policajný vyšetrovateľ obvinil dne zo zločinu zabitia z nedbanlivosti a prečinu výtržníctva 17 ročného mladíka z Prešova.
V sobotu 2.3. 2013 v čase okolo 01:00 h malo dôjsť na schodisku pred vchodom do jedného z prešovských barov k hádke medzi istou ženou a obvineným. Na obranu ženy sa postavil 20 ročný muž z Petrovian spolu ďalším mužom. Z tohto konfliktu vznikla ďalšia potýčka medzi obvineným a mladíkom z Petrovian. Konfliktu sa snažili zabrániť okolo stojací odchádzajúci hostia z baru. I napriek tomu mal nakoniec obvinený sotiť do mladíka z Petrovian, ktorý stál chrbtom k schodisku. Následkom toho tento preletel cez dve tretiny schodiska a dopadol na schod a následne na medziposchodie. Po tomto páde zostal ležať na medziposchodí. Obvinený spolu s ďalšími dvoma mužmi taktiež padol dolu schodmi. V dôsledku pádu utrpel 20 ročný mladík z Petrovian ťažké zranenie hlavy čo viedlo k jeho smrti v čase okolo 02:10 h toho istého dňa. Obvinený Prešovčan je stíhaný na slobode.

Výskyt falzifikátu 100 eurovej bankovky v Medzilaborciach
Na pobočke jednej z bánk v Medzilaborciach bola v polovici februára 2013 zadržaná bankovka nominálnej hodnoty 100,-€, ktorá vykazovala znaky falzifikátu. Uvedená bankovka bola po zadržaní zaslaná do NBS na posúdenie, za účelom vypracovania znaleckého posudku. Ten potvrdil, že sa jedná o falzifikát so stupňom kvality "3" podarený falzifikát. Na základe danej skutočnosti humenský vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov.
 
47 ročný muž zo Svitu sa mal vyhrážať svojej manželke zabitím.
Z prečinu nebezpečného vyhrážania obvinili včera policajti zo Svitu 47 ročného muža.
Obvinený muž sa mal opakovane vyhrážal svojej manželke, začo bol postihnutý za priestupok proti občianskemu spolunažívaniu. Počas stredajšieho popoludnia sa mal obvinený opäť vyhrážať manželke, pričom ju aj fyzicky napadol. Žena najskôr zavolala na pomoc syna, ktorý zvalil otca na zem, aby mu zabránil pokračovať vo fyzických útokoch na matku. Následne muža zadržala privolaná policajná hliadka. Počas incidentu k zraneniu osôb nedošlo. Obvinený muž sa už v minulosti obdobným spôsobom vyhrážal manželke zabitím, za čo bol Okresným súdom v Poprade podmienečne odsúdený. Po vznesení obvinenia bol na obvineného muža spracovaný návrh na vzatie do väzby a bol umiestnený do cely policajného zaistenia.

Roztržka na základnej škole
Včera 07.03.2013 policajti z Giraltoviec vzniesli obvinenie voči mladistvému 16-ročnému chlapcovi z Kukovej, okr. Svidník, pre prečin ublíženia na zdraví v súbehu s prečinom výtržníctva.
Chlapec mal 10.01.2013 v čase okolo 09:30 h na pôde Základnej školy v obci Kračúnovce, fyzicky napadnúť 16-ročného chlapca z Chmeľova, okr. Prešov. Poškodenému úderom päsťou do tváre spôsobil zlomeninu nosa, s dobou liečenia 15 dní.
 

Vyberte región